Bio

HAVA (Hanne Vatnøy) (34) er en soloartist fra Nordhordland med base i Bergen. Hun har komponert musikk i 20 år, og har i tillegg til sitt soloprosjekt vært med på utallige prosjekter i nærmiljøet og i Bergen. Musikken er inspirert av artister som blant andre Imogen Heap, Susanne Sundfør, Laleh,  Florence and the Machine, HighAsAKite m.fl. Tidligere har hun jobbet med produsenter som Kato Ådland, Kjetil Fluge, Erlend Fauske, HP Gundersen, Daniel Hauge og nå Jens Kristian M. Rimau. Debutalbumet ”Me and My Piano” ble innspilt høsten 2009 med Kato Ådland. Det ble utgitt først i Japan i september 2010 deretter i Norge i september 2011. Vatnøy har holdt utallige konserter i inn- og utland med ulike besetninger av både musikere og samarbeid med kunstformer som visuell animasjon, film og dans. Slik får konsertene ofte et visuelt uttrykk som fremhever og utfyller det musikalske. Vatnøy er utdannet lektor i musikk og drama ved Høgskolen i Bergen, og har jobbet som musikkpedagog og lærer i grunnskolen i 3 år ved siden av sitt virke som artist. Fra juni 2014 satset Hanne fult ut på artistkarrieren, og 7. sep 2018 slapp hun sitt andre soloalbum, ELYSIUM.

I sitt artistvirke jobber Vatnøy med låtskriving, utarbeiding/arrangering av låter, administrering og kartlegging av strategier for karriere mm. Vatnøy har samarbeidet med ulike kunstnere innen ulike kunstfelt som dans, visuell design, kostyme, tekst, bilde/ film, lys og lyd, og ser på seg selv som en håndverker i måten hun tilnærmer seg det skapende arbeid. 

Musikken kan beskrives som drømmepop med en intellektuell og moderne ”twist”. Vatnøy skriver all musikken selv, og i samarbeid med andre musikere og kunstnere eksperimenters det med klisjeer og nytenkning i en fantasiverden hvor janteloven for lengst er utvist. HAVA håper at musikken kan gi publikum en musikkopplevelse, og kanskje kan den også hjelpe andre til å uttrykke følelser. Visjonen er å gi publikum en smakebit av noe større en seg selv.

HAVA ble oppdaget i Japan i 2009, og platedebuterte der i 2010 med albumet ”Me and my piano”. Det hele startet med en drøm om Japan, og låten ”Take me to Tokyo”. Vatnøy har en Japansk manager (Tomoyuki Ohsawa) som hun jobber tett med i forhold til turnéer og konserter, og det har resultert i 4 Japanturnèer. Ved siden av Japan, ønsker Vatnøy nå å satse i Norge og Europa.

Målet med albumet ELYSIUM er å skape et musikalsk univers som gir publikum mulighet til å kjenne på egne følelser og drømmer, og finne håpet i det som kan være utfordrende. Målet er å la musikken ha sitt utspring i kreativ lek og base i musikalsk profesjonalitet. Slik ønsker HAVA å nå et publikum som ikke er begrenset til et konkret land eller region. 

Lydbildet er preget av mye vokal som bærebjelke i låtenes formidling, løftet opp av en musikalsk blanding av akustiske og programmerte elementer. Musikken kan defineres som drømmepop.

Låtenes tema baserer seg rundt “håp”. HAVA sier: “…Jeg er en optimist og drømmer, og jobber med å fremføre låtene både jordnært og realistisk. Når jeg synger, bruker jeg stemmen på mange ulike måter for at både glede og sorg kan bli formidlet gjennom små nyanser i stemmen min. Slik ønsker jeg at musikken kan bli preget av følelser og nærhet, samtidig som lydbildet er produsert i et stort format.”